استفاده از سموم کشاورزی باعث سرطان میشود؟!
- بهدست: Admin
- دستهبندی: تازه ها, خدمات حقوقی کشاورزی

به گزارش چتر سبز آفرین؛ استفاده بیشاز حد سموم دفع آفات و کودهای شیمیایی در زمینهای کشاورزی، باقی ماندن این ترکیبات و عناصر خطرناک در میوهها و سبزیها باعث افزایش نگرانکننده آمار ابتلا به سرطان و طیف گستردهای از بیماریهای خطرناک از نارساییهای کلیه گرفته تا پارکینسون شدهاست.
کودهای شیمیایی بهمنظور تکمیل عناصر غذایی قابل جذب از خاک به کار میروند و کاربرد آنها سابقه ۱۵۰ ساله دارد. نخستین کود شیمیایی معدنی یعنی «سوپر فسفات» در سالهای دهه ۱۸۴۰ از انحلال فسفر موجود در استخوان و سنگ فسفات در اسیدهای غلیظ و قوی تولید شد. کودهای شیمیایی را باید در چارچوب یک مدیریت تغذیه با مخلوط کردن تمامی منابع غذایی موجود در مزارع به کار گرفت و در صورت امکان برای هر مزرعه با توجه به نتایج آزمایش خاک و تاریخچه بهرهبرداری از آن، برنامه جداگانهای تنظیم کرد.سالانه میلیاردها تومان برای کودهای سرطانزا پرداخت میشود.
استفاده بیشاز حد سموم دفع آفات و کودهای شیمیایی در زمینهای کشاورزی، باقی ماندن این ترکیبات و عناصر خطرناک در میوهها و سبزیها باعث افزایش نگرانکننده آمار ابتلا به سرطان و طیف گستردهای از بیماریهای خطرناک از نارساییهای کلیه گرفته تا پارکینسون شدهاست.
در نیمه دوم قرن بیستم که توسعه مصرف کودهای شیمیایی موجب افزایش عملکرد محصولات کشاورزی شد همزمان با این افزایش عملکرد، مشکلات ناشی از مصرف کودهای شیمیایی نیز افزایش یافت. در سال ۱۹۵۰ مصرف کودهای شیمیایی در جهان به ۱۴ میلیون تن رسید و در سال ۲۰۰۰ این مقدار به ۱۴۱ میلیون تن افزایش یافت. در این مرحله در بعضی از کشورها، کشاورزان دریافتند که استفاده بیشازاندازه کود موجب اشکال در جذب مواد مغذی میشود. تا اینکه بعدها مصرف کود شیمیایی در ایالاتمتحده آمریکا، اروپای غربی، ژاپن و حتی کشور چین به سطح ثابتی رسید. اما هنوز مصرف کودشیمیایی در شبهقاره هند و آمریکای لاتین، سودآوری مناسبی دارد.
بدون دیدگاه